článek byl publikován
9.12.2022
v sekci
Vybavení

Jak se dobře a kompletně obléknout a obout na koloběžku (Recenze vybavení značky Mizuno)

autor: 

Ilona Pavlatová

V létě a na podzim roku 2022 jsem měla možnost testovat sadu oblečení Mizuno. Absolvovala jsem v něm několik set kilometrů na koloběžce a také pár horských výšlapů. Obě aktivity se občas neobešly bez extrémních podmínek.

Na první pohled mě produkty Mizuno zaujaly barevnou škálou, která se dá mezi sebou bezvadně kombinovat. Pokud nejste příznivci reflexních barev, ale přesto máte rádi pocit, že jste na silnici vidět, budete nadšení. Každý ze zkoušených výrobků obsahuje minimálně jeden reflexní prvek. Bez obav si tedy můžete pořídit černé, šedé nebo jiné kousky, které nejsou na první pohled provokativní.

Boty Mizuno Wave Mujin

První seznámení s trailovou obuví proběhlo na koloběžce a v parném letním dnu. Boty jsou poměrně zateplené a v kombinaci s ponožkami Mizuno Training Mid 3P v nich bylo docela teplo. Nicméně boty i ponožky mají skvělou prodyšnost, takže se na to dalo zvyknout. S nástupem chladnějšího počasí jsem jejich vlastnosti mohla konečně docenit naplno. I za deštivého počasí se nestalo, že by se bota úplně promočila a nohy tak zůstaly v suchu.

Podrážka je skvělá především do terénu. Jelikož nemám ráda kotníkové boty, obuv Mizuno Wave Mujin byla ideální volba na vysokohorský výšlap. Na koloběžce jsem si musela zpočátku zvyknout na výraznější vzorek, který se o stupátko lehce zarážel. V kluzkém terénu jsou však „hrubé“ podrážky k nezaplacení. Reflexní prvky samozřejmě nechybí ani na botách.

Ponožky Mizuno Training Mid 3P

Tyto nízké ponožky působí silnějším dojmem, jsou ale velmi pohodlné a bezvadně odvádějí vlhkost, takže nohy zůstávají v suchu i v extrémních podmínkách. Zesílená pata a špička předchází nežádoucím otlakům a pálení chodidla při dlouhé zátěži.

Lehká sportovní bunda Mizuno AeroJacket

První věc, která mě na bundě zaujala, byla její skladnost. Dá se složit tak, že ji v pohodě dáte do kapsy. Díky její velikosti je občas problém ji najít v batohu. :) Materiál bundy je velmi lehký a dobře schne.  Perforace materiálu zajišťuje dobrou prodyšnost. Mimo větrné počasí bunda perfektně poslouží ve sjezdech, ať už na koloběžce nebo na kole. Reflexní prvky se nachází na přední i zadní straně bundy.

Legíny se zipem Mizuno Core LongTight

Legíny jsou z pevného materiálu. Vespod nohavic se nachází krátké zipy, které umožňují snadné oblékání i v případě silnějších lýtek nebo kotníků. Je lepší zvolit o něco větší velikost, protože oproti jiným legínám nejsou tak pružné. Díky tomu je ale materiál odolnější a v chladnějším počasí jsou tyto legíny skvělou volbou.

Tričko Mizuno DryAeroFlow Tee

Materiál trička je velmi příjemný a pružný. Tričko je lehoučké, takže ho na sobě ani necítíte. V případě propocení nebo promočení velmi dobře schne a pohlcuje pachy.

Kraťasy Mizuno Aero 4.5 Short

Elastický materiál je měkký a příjemný, nijak neomezuje v pohybu. Druhá vrstva tlumí pocit „nahoty“, který občas elastický materiál u mini šortek může vyvolat. Kraťasy dobře odvádí vlhkost a rychle schnou. Sympatická je i malá kapsička na zip v zadní části.

Ilona Pavlatová

Trasérka Průvodce Koloběhem