článek byl publikován
7.1.2022
v sekci
Koloběh, Vybavení a technika

Praktické ověření funkčnosti oblečení a bot pro jízdu na koloběžce

autor: 

Jana Havlíková

Jako trasérka Průvodce Koloběhem jsem dostala v roce 2021 možnost v praxi testovat funkčnost oblečení a bot značky Mizuno. Moje dále uvedené poznatky jsou tedy podložené praktickým používáním.

Když jsem si poprvé obula běžecké boty Mizuno Wave Sky 4, cítila jsem se jako v bačkůrkách. Jsou velmi pohodlné i pro moji širokou nohu. Skvěle padnou. Díky odpružení mi poskytují pohodlí při běhu i při jízdě na koloběžce. Šetřím si tak kotníky a kolena. Svrchní materiál je prodyšný, na přední části boty nejsou žádné švy, takže nikde nic netlačí. Musím ocenit i design boty. Přestože jsou v pánské sekci, líbí se mi kombinace barev.

V chladnějších dnech velmi ráda nosím běžeckou bundu Aero Jacket. Přestože je z lehounkého materiálu, je v ní teplo, nepotím se v ní, protože je prodyšná a zároveň voděodolná. Při běhu i jízdě na koloběžce mi poskytuje maximální pohodlí při pohybu. Je pěkně skladná, což oceňuji ve chvíli, kdy se oteplí a venku je jen na tričko s krátkým rukávem. Vejde se do malé kapsy a nikde nepřekáží.

Tričko Mizuno Dry Aero Flow Tee používám při jízdě na koloběžce. Krátký rukáv mě nijak neomezuje v pohybu, což je při jízdě na koloběžce důležité. Skvěle padne. nemám ráda obtažená trička a tohle tričko je tak akorát. Nepůsobí vyplandaně, ale zároveň vypadá velice pěkně a žensky.

V letních dnech jsem si oblíbila dámské funkční šortky Mizuno Aero 2.5 short. Po prvním vyzkoušení jsem elasťáky vyměnila za právě tyto šortky. Poskytovaly mi pohodlí, nic mi nebránilo v pohybu, prostě skvěle padly. Vzadu je malá kapsička na drobnosti.  Díky Mizuno DryLite technologii odvádí vlhkost a nelepí se na tělo.

Toto jsou mé oblíbené a často používané svršky a boty, které velmi ráda využívám při sportovních aktivitách, jako jsou běh a jízda koloběžce, ale i ve volných dnech, kdy se jdu jen projít s dětmi.