článek byl publikován
21.3.2022
v sekci
Vybavení

Legíny na koloběžku

autor: 

Adam Balcar

V rámci mého působení coby trasér Průvodce koloběhem jsem k otestování obdržel vybavení od značky Mizuno. Nyní bych se chtěl věnovat dlouhým legínám Mizuno Premium JPN Long Tight:

Jedná se o lehké a velmi příjemné legíny, které se kromě běhu výborně hodí i na koloběh. Základní vlastnosti, které jsem při testování pozoroval, je dobrý střih včetně dostatečně vysokého sedu (ovšem nikoliv zase příliš) – kalhoty se nikde nevyhrnují, nelezou záda a i na kotnících nohavice dobře drží. Švy jsou dostatečně ploché a nikde tedy nic netlačí. V zadní části hned pod pasem okolo zde umístěné kapsičky jsou odlehčené části pro dobré odvětrávání:

Samotná kapsička je sice praktická, ale opravdu miniaturní – maximálně tak na klíče. Toto však při použití na koloběhu nevadí – předpokládám zde použití cyklistického dresu.

Nohavice jsou vzadu na lýtkách doplněny klasickým zipem a rovněž praktickými a dostatečnými reflexními prvky:

Samotný design je velice střídmý – černá barva je doplněna pouze tenkými svítivě zelenými linkami v přední horní části. Jako mužská verze je to však plně pochopitelné a mě osobně naopak plně vyhovující.